Zonnepanelen

Doet u ons maar het meeste rendement, zwart en goed geventileerd….

Tja, en dat is een hele puzzel…

Wij wilden graag een indaksysteem voor zonnepanelen, waarbij je bijna geen verschil ziet tussen dakpannen en zonnepanelen. Hiervoor hadden we ook dakpannen uitgekozen die plat en vlak waren, maar nu kwam de echte uitdaging.

Er zijn verschillende systemen op de markt met veel prijsverschil. De markt in de zonnepanelen is snel aan het veranderen. De zonnepanelen hebben steeds meerĀ opbrengst en worden ook steeds goedkoper, zodat de terugverdientijd korter wordt.

indak

Ook veranderd de techniek voor het maken van elektriciteit.

Het eerste indaksysteem paste niet binnen ons budget en hiermee werd onze terugverdientijd met 5 jaar verlengd. Dit was ons argument om ook naar een opdaksysteem te gaan kijken. En net als je je keuze denkt te moeten maken komt er een systeem voorbij dat in het dak geplaatst kan worden en binnen ons budget past. Als je je wensen en je beperkingen duidelijk hebt en kenbaar maakt dan kunnen andere mensen je op nieuwe wegen wijzen om je ideale eindpunt te bereiken.

We gaan nu naar een indaksysteem waarbij op het dak een folie wordt geplaatst waardoor het dak waterdicht wordt en we voor dat stuk dak geen dakpannen nodig hebben.

Voor onze EPC krijgen we 32 panelen op dak met een rendement van ongeveer 8100 Kw/per jaar. Dit is voldoende voor ons normale gebruik. Daarbij komt de warmtepomp en voor de verre toekomst een elektrische auto. We gaan nog op zoek naar een energieleverancier, die ook het teveel aan stroom wil kopen.