Muren

In de muren zijn er toepassingen mogelijk om duurzaam, energiezuinig en stralingsvrij te kunnen wonen.

De muren van het basishuis zijn van hout aan de buitenkant. Hiervoor gebruiken we FSC hout en er komt een isolerende laag tussen binnenmuur en hout welke goed isoleert en ook de straling van buitenaf tegenhoud.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In de muren van de aanbouwen komt dezelfde isolerende en stralingsvrije laag.De muren van steen worden opgemetseld met stenen die cradle to cradle geproduceerd zijn.

  • De huidige methoden voor duurzame productontwikkeling, zoals o.a. een levenscyclusanalyse (LCA), richten zich op het beperken van de schadelijkheid van het product. Het product wordt hier gezien als de keten van ontstaan (winning van grondstoffen, productie), gebruik (energieverbruik en verbruik van hulpstoffen zoals waspoeder en benzine) en afdanking (hergebruik en stort). Het “minder slecht maken” van het product bestaat uit het kiezen van schonere grondstoffen, het zuiniger maken van het product in gebruik, en het optimaliseren voor recycling. Dit kan, ondanks wat de term recycling doet vermoeden, gezien worden als ontwerpen van wieg tot graf. De centrale 
  • C2C-kringlopengedachte van de cradle to cradle (wieg tot wieg) filosofie, is dat alle gebruikte materialen na hun leven in het ene product, nuttig kunnen worden ingezet in een ander product. Het eerste verschil met conventioneel hergebruik is dat er geen kwaliteitsverlies is, en geen restproducten die alsnog gestort worden. (Bron: Wikipedia)