FSC hout

Echte verantwoorde houtproductie betekent gebruik maken van gecertificeerd hout. FSC zorgt ervoor dat bosbeheer rekening houdt met de natuur én met de mensen die er wonen.

We vonden het gebruik van hout een verfrissend idee. Het isoleert goed, we kunnen het lokaal aanbesteden bij Foreco uit Dalfsen. Het is duurzaam door de verschillende keurmerken. Daarbij is het onderhoudsarm voor minimaal 15 jaar. Wij hebben gekozen voor de de waxed wood planken in zwart met een zweedsrabat verbinding. Hierdoor worden de planken horizontaal geplaatst.

Hieronder is een uitleg over waxedwood. De  tekst is afkomstig van de site van Foreco waar ook meer informatie staat over alle vormen van hout.

Een nieuwe dimensie in houtred-cedar-geveld-2003

Met WaxedWood® brengt Foreco een nieuwe dimensie in verduurzaamd hout.

Deze geïmpregneerde en waterwerende houtspecialiteit biedt ongekende mogelijkheden. Tijdens het gehele bouwproces. WaxedWood® is volledig onderhoudsvrij en rekent definitief af met houtaantasting. En dat is uniek.

Blijvend mooi
Traditioneel behandeld hout neemt vocht op en werkt. WaxedWood® is hiertegen uitstekend gewapend. Het wordt onder vacuüm en druk geïmpregneerd tegen houtaantasting. Tegelijkertijd wordt in de houtporiën een wasemulsie aangebracht. Deze voorkomt dat water het hout kan binnendringen. Hierdoor is de werking van het hout circa tachtig procent lager dan bij hout zonder waterwerende bescherming.

Breed toepasbaar
WaxedWood® kent een breed toepassingsgebied. En zorgt voor extra allure op plaatsen waar een duurzaam karakter dient te worden gecombineerd met een decoratieve functie. Dat maakt WaxedWood® uitermate geschikt voor projecten in de woningbouw en utiliteit. Als gevelbekleding of kozijnconstructie, voor schuren en bergingen. Binnen en buiten. Extra mogelijkheden biedt het WaxedWood®Color-programma, een gevarieerd geheel van dertig eigentijdse, natuurlijke kleuren en alle RAL kleuren.

Duurzaam op alle fronten
WaxedWood® past prima in de gedachte van duurzaam bouwen. Zo zijn de gebruikte houtsoorten afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. Daarnaast wordt WaxedWood® schoon geproduceerd onder KOMO-certificaat. Zonder afvalstoffen of bijproducten. Maar ook na het bouwproces staat WaxedWood® voor een grote duurzaamheid. Vandaar dat een minimale levensduur van 15 jaar gegarandeerd kan worden. WaxedWood® is in het bezit van een DUBOkeur certificaat.