Ontwerpproces

Oké en nu?

Gelukkig, hebben wij Archetex…

Eerst maar een gesprek met Archetex. Michel Koenjer had ons al op het goede spoor gezet, misschien kon hij ons helpen om een start te maken.

We hebben een oriënterend gesprek met Michel op het kantoor van Archetex in Lemelerveld gepland. In het gesprek werd duidelijk dat zij ons konden helpen richting te geven aan onze ideeën. We hoefden niet lang na te denken en besloten de sprong te wagen, ondanks dat er nog steeds niets zeker was over de kavel.

In dit gesprek kwam ook de duurzaamheid aan de orde. Archetex heeft de kennis in huis, weten veel van duurzaamheid en energiezaken in de bouw, dus misschien is dit iets.

schets Cynthia 2002Hier werden de eerste stappen gezet om een praktische, functioneel, duurzaam, betaalbaar en esthetisch huis te bouwen. Dit was ook de volgorde waarin we beslissingen maakte tijdens het hele proces van voorbereidingen.

Praktisch stond op 1 omdat we beiden niet in staat zijn in het onderhoud van huis en tuin fysiek veel inspanningen te steken. Onder functioneel verstaan we logisch ingericht en alle onderdelen sluiten aan op elkaar. Duurzaam werd een dingetje en betaalbaarheid behoeft geen uitleg. Het geheel moet ook aansluiten bij wat wij mooi vinden. Bij elke beslissing namen we deze punten bewust of onbewust mee in de uitkomst. Door deze items is het mogelijk dat anderen andere beslissingen zouden nemen in dezelfde situaties en hangt dus af van het individu.

Het ontwerpproces is begonnen.

In korte tijd had Cynthia van den Brom, architect van Archetex, duidelijk wat wij wilden bouwen.

Zijl2

Haar creatieve geest gaf haar snel een beeld van hoe ze ons huis zou willen ontwerpen.

De vervolg afspraken met Cynthia waren constructief en in 3 bijeenkomsten hadden we een mooi ontwerp.

Het eerste ontwerp was in basis gelijk goed. De daaropvolgende gesprekken waren om de puntjes om de i te zetten. Muurtjes werden verplaatst en ruimten aangepast, maar het ontwerp stond.

 

De vervolgstap in de ontwerpfase was inzicht krijgen in welke beslissingen we konden nemen op het gebied van energiebesparing en duurzaamheid.

Eerste stap was de installatie in het huis. De keuzen voor de installatie is terug te vinden onder energie besparen.

Zijl3

Ook gingen we de kleuren en materialen uitzoeken. De keuzes voor bepaalde materialen is terug te vinden onder duurzaam bouwen. De kleuren waren een samenspel met architect, Cynthia van de Brom. En een prachtige computeranimatie gaf ons een goed inzicht in hoe het huis eruit komt te zien.

 

 

 

De aanbestedingen afgerond

We zijn er uit… Voor ons gaan bouwen: – Bouwbedrijf te Kiefte uit Lemelerveld als hoofdaannemer, lokaal dus weinig vervoerskosten. (duurzaam) – De installatie van elektriciteit en loodgieters werk wordt gedaan door Magistraal, lokaal eenmansbedrijf. – Aarnink uit Deventer gaat de kunststofkozijnen leveren. Wij zijn blij dat deze bedrijven ons droomhuis gaan bouwen.

Posted in Ontwerpproces, Voortgang van de bouw | Reacties uitgeschakeld voor De aanbestedingen afgerond