Aanleiding

Michel Koenjer, mede eigenaar van Archetex, was op de hoogte van de verschillende projecten rondom Lemelerveld en vertelde ons ook over een project aan de Hoenderweg, net buiten de bebouwde kom met een groene zone tussen nieuwbouwwijk ‘De Nieuwe Landen’ en de te realiseren kavels

Archetex had een inrichtingsplan gemaakt voor de Gemeente Dalfsen van het oorspronkelijke erf van de Familie Dikken. Luchtfoto kavelDit boerenbedrijf was verplaatst om ruimte te maken voor de nieuwbouwwijk van Lemelerveld. De oorspronkelijke boerderij en schuren waren afgebroken en de grond lag al langere tijd braak. Op het erf konden twee kavels worden gesitueerd door een rood-voor-rood regeling van de Gemeente Dalfsen.

In eerste instantie waren wij niet enthousiast over het bouwen van een huis; we hebben geen enkele ervaring of kennis van de bouw en zijn beiden niet in staat om fysiek te klussen.

Uiteindelijk hebben we toch besloten ons te gaan verdiepen in het bouwen van een huis, omdat we binnen de bestaande huizen, die te koop waren, geen plek konden vinden waar we wilden wonen.

Onderdeel van deze oriëntatie was een gesprek met Wietse van der Ploeg van de Gemeente Dalfsen. In dit gesprek bleek dat onze ideeën aansloten bij de mogelijkheden op de kavel aan de Hoenderweg…ons avontuur was begonnen.

De gemeente is aanzet

De Hoenderweg 16, de noordrand van ‘De Nieuwe Landen’ in Lemelerveld, was nog niet geschikt om te bouwen. Het beeldkwaliteitsplan en bestemmingsplan moesten worden voorbereid en in de gemeenteraad worden goedgekeurd. Deze hele periode gaf ons de tijd om ons te verdiepen in het bouwen van een huis. We waren nog steeds in de mogelijkheid […]

Posted in Aanleiding | Reacties uitgeschakeld voor De gemeente is aanzet