Energie besparen

Energie besparen is makkelijk, als u weet waarop u moet letten. Energiebesparing helpt het klimaat, voorkomt vervuiling en spaart kostbare grondstoffen. Het is ook goed voor uw portemonnee: u krijgt lagere energiekosten. (Bron)

In de bouw zijn talloze energiebesparende maatregelingen te nemen. Wij hebben verschillende besparingsmaatregelen gekozen maar ook zeker enkele niet uitgevoerd. De afwegingen hebben te maken met de terugverdientijd en onze financiële mogelijkheden.

We hebben gekozen voor aanpassing in de ramen, maatregelen in de keuken en op apparatuur en opvangen van regenwater. Ook is het huis optimaal geïsoleerd. Tegenwoordig zijn er hoge eisen op energiebesparingen in de bouw van een huis, die we ook allemaal hebben toegepast, om zo min mogelijk warmte te verliezen in de winter en koelte in de zomer. Onder energie besparen staan de pagina’s waarop de verschillende maatregelen zijn uitgewerkt.

Ook wijden we een pagina aan de uitleg van het gebruik van gas en ventilatie.

We hebben bijvoorbeeld niet gekozen voor een WTW op de douche vanuit financieel oogpunt. De aanschaf is pas in 25 jaar terugverdient in de huidige energiemarkt.